Landelijk
SDG symposium

Kaarten zijn nog verkrijgbaar voor landelijk SDG symposium op 7 februari


Op 7 februari 2023 vindt in theater de Bussel in Oosterhout een landelijk SDG symposium plaats voor iedereen die binnen zijn of haar gemeenschap bezig is met, of aan de slag wil met het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Het thema:

Nu duurzaam doorpakken met
de kracht van lokaal

voor een mooie, sterke samenleving


Kom je ook?

Op dit symposium lanceren we samen SDG Lokaal en kleuren we met elkaar het verhaal verder in over de kracht van lokaal voor het versneld realiseren van de SDG's. Hier kun je je kaarten bestellen

Sprekers en partners bekend

Onze sprekers en partners zijn bekend. Je vindt ze hier.
Wil je erbij zijn?
Bestel hier je kaarten > 
Wie mag dit niet missen?
Verstuur hier je uitnodiging >

Praktisch


WANNEER    
TIJDEN - 15:00 u INLOOP
- ontvangst - Warm Oosterhouts onthaal en muzikale begeleiding.
  - 15:45 u OPENING
- Je plek doet ertoe - Start plenair programma.
  - 16:00 u DEEL 1. Kracht in beeld
De kracht van lokaal in beeld - In een live co-creatie sessie gaan we ontdekken waar de kracht van lokaal zit.
  - 17:15 u DEEL 2. Krachten bundelen
- Krachten bundelen voor lokaal - Samen randvoorwaarden voor lokale versnelling versterken aan 1 van de twaalf dialoogtafels, gevolgd door per tafel een pitch van jullie ideeën. 
  - 18:05 u PAUZE. Eten en ontmoeten
- Ontmoeting - ontmoet elkaar onder genot van heerlijk lokaal eten.
  - 18:45 u DEEL 3. Kracht van lokaal in beweging
Duurzame doorpakkers in de praktijk - in gesprek met koplopers
Plekberaad in de praktijk - wat doet dit met de kracht van lokaal
Feestelijke lancering SDG Lokaal en afsluiting

  - 20:15 u BORREL. Nieuwe verbindingen maken en bestaande versterken.
- borrel - gelegenheid tot napraten en netwerken
WAAR WAAR: Theater de Bussel - Torenstraat 10, Oosterhout
KAARTEN KAARTEN: Bestel hier je kaarten
PROGRAMMA PROGRAMMA: Meer over het programma vind je hier

Waarom juist nu 

Met nog maar zeven jaar te gaan voor het behalen van de SDG’s is het tijd voor versnelling. Veel mensen voelen die urgentie ook en zetten zich al in. Nieuwe lokale initiatieven en samenwerkingsvormen vinden vruchtbare bodem. Vaak vanuit een speciale band met de plek en haar gemeenschap. En dat waar je een band mee hebt, daar zorg je vaak extra goed voor. Deze gedrevenheid en wat hieruit ontstaat noemen wij ‘de kracht van lokaal'.

Duurzaam doorpakken

Ben je in jouw gemeenschap druk met duurzaamheid, geïnteresseerd in de SDG's en wil je deze naar het volgende stadium krijgen? Tijdens dit symposium willen wij met jou het verhaal tot leven brengen over hoe we elkaar nog meer kunnen versterken. Zodat lokale teams op kunnen staan en verder komen dan wie dan ook had kunnen bedenken. De SDG’s daarmee ook, vanuit de kracht van lokaal. Dit is het moment.

Wat kun je verwachten

Kom op 7 februari naar Theater de Bussel in Oosterhout om samen met andere deelnemers aan de slag te gaan. Laat je inspireren door duurzame doorpakkers, ontdek of herijk je eigen rol, ontmoet partners die je kunnen versterken en krijg je eigen bijdrage aan dit nieuwe verhaal scherper in beeld. 


Voor wie is dit symposium

Voor iedereen die nu druk is of wil zijn met lokaal duurzaamheid van de grond te krijgen. Van beleidsmakers tot burgers, van ondernemers tot onderzoekers en van initiatiefnemers tot investeerders. 


Wie zitten erachter

Dit evenement is een initiatief en tevens de lancering van SDG Lokaal als praktische versterker van lokale gemeenschappen. Het wordt georganiseerd in samenwerking met SDG Events.

Met wie kun je in gesprek gaan

Partners en mensen met voorbeeldcases die je ter plekke aanzetten om direct duurzaam door te pakken inclusief partijen die helpen bij het scherp in beeld krijgen van lokale kracht.


Programma bekijken

Dat kan! Hier vind je het programma als overzicht en meer in detail. De exacte indeling van de duurzame doorpaktafels volgt nog. 


Wil je erbij zijn?

Bestel hier je kaarten en zet 7 februari vanaf 15.45 uur (inloop 15.00 uur) alvast in je agenda (kan hier automatisch via Eventbrite). Rond 20.00 uur is het plenaire programma afgelopen. Daarna is er nog tot 21.30 uur volop gelegenheid tot napraten en netwerken.


 

Op de hoogte blijven 

Wil je persoonlijk op de hoogte worden gehouden? Stuur een mail naar info@sdglokaal.nl of neem hier contact met ons op. Dan berichten we je zodra we meer bekend kunnen maken. 


Bijdrage leveren?

Wil je een bijdragen leveren aan het evenement? Dat kan! Neem vooral contact met ons op via info@sdglokaal.nl of vul het formulier in op onze partnerpagina. We kijken uit naar je ideeën! 


We zien je graag! 

We verheugen ons er enorm op om deze mooie grote stap met je te kunnen delen en hopen je te treffen op 7 februari in Theater De Bussel. Hopelijk tot dan!

©2024 - SDG Lokaal.